Writing blog posts through email client

So far I have used the capability to write blog posts mostly to send posts from my cell phone. Y’know, in order to publish photos from travel or something like that.

However, with a decent mail client comes the desire to try out sending occasional, well formatted posts via email client. So let’s see. Text can be, as expected, bolded, its color can be changed. Size can also be changed. Most importantly, I can easily paste images and they get published.
Since this works, I may send posts more often and maybe they can be more informative/insightful. Because logging into the interface of Blogger and writing stuff using that is, well … not fun 🙂
There does seem to be a slight glitch when sending _pasted_ screenshots, but well … Still, I can just not hold ctrl when making a screenie (on mac) and attach the shot which gets stored on the desktop.

Too bad I don’t know how to write tags for the posts 🙂


via blog.vucica.net

7 thoughts on “Writing blog posts through email client

  1. budalastina

    Pozdrav! Trazeci "Tibia on phone" u goggle naisao sam na jedan post sto si napisao u vezi tibije aplikacije na iphone. Interesuje me dali si upucen moze li na Android telefon da se instalira tibija?
    To je ipak standardab linux ili?

    Reply
  2. budalastina

    Pozdrav! Trazeci "tibia on phone" u google naidjoh na par komentara sto si postavio. Imao bi pitanje jedno malo. Posto neki novi telefoni imaju Android operativni sistem sto je linux, dali je mogu instalirati tibiju direktno na njih? ili mora prvo da odradi neku preradu u aplikaciju? molim te ako moze odgovor kao komentar posto neznam kako ovo radi da ostavi email. Navraticu na stranicu uskoro. Ovo sa iVar je stvarno super hehe

    Hvala unapred 🙂

    Reply
  3. Ivan Vučica

    Pozdrav,

    Tibia se neće vrtiti na ičemu što nema neki x86 procesor (intelov ili amdov). Makar je Android baziran na Linux kernelu, računaj da je rađen primarno za ARM procesore, a čak i tada nema X11 (koliko ja znam). S obzirom da Tibia pod Linuxom radi samo na x86 arhitekturi i samo pod X11 s punom OpenGL hardverskom akceleracijom (donedavno čak niti na intelovim akceleriranim karticama nije radila) — ukratko, nije moguće osim koristeći emulator tipa Qemu, Bochs i slično, a to pokreće cijelu x86 mašinu i OS — bilo Windows bilo Linux — i bilo bi hiper-sporo. Pitanje je da li uopće postoji za Androida bilo kakav takav emulator s obzirom da nativno programiranje, makar je dostupno, nije baš … rec'mo … predviđeno 🙂

    Postoji jedan način da se dobije Tibia na Androidu, a to je upravo klijent na kojem radim, ali koji je trenutno na pauzi. To je teoretski moguće preko YATC – Yet Another Tibia Clienta, ali iskreno portanje na Android me ne zanima jer kako rekoh, Android nije mišljen za nativno programiranje u C-u i C++-u, nego samo u Javi. S obzirom da YATC nije kodiran u Javi, te s obzirom da nemam Android, port na Androida se neće dogoditi. Makar, bilo tko može uzeti kod i sam odraditi port.

    Android je daleko od standardnog GNU/Linux sustava. On koristi samo Linux kernel, a sve ostalo se pod Javom. Ako si uistinu zainteresiran za standardan Linux na mobitelu, najbliže što sam vidio je Nokijin n900. Frend ima n810 koji je više PDA nego mobitel (jer nema GSM). Također se vrti na ARMu, dakle Cipsoftovu Tibiju nećeš vidjeti. No, YATC bi bilo trivijalno portati, posebice jer mogu testirati na frendovom n810. Dakle — najbolji linuksaški mobitel danas je Nokia n900 i mogao bi dobiti port YATCa, ako ima zainteresiranih!

    UKRATKO: Nije moguće na jednostavan način igrati (Cipsoftovu) Tibiju na ičemu osim na Windowsima ili Linuxu pod x86 arhitekturom!

    Reply
  4. budalastina

    Zahvaljujem ti na ovom odgovoru, bio si stvarno od velike pomoci 🙂

    Znaci da je to ogroman posao i da ni nepomisljam o tome. Sem ako nije na toj nokiji.. Nadam se da ce onda izaci neka ljepsa nokija ove godine. Svar je da imam zelju da kupim telefon koji moze tibiju da vuce da bi mogao trenirati (da nemoram kupovati pa vuci onaj mali komp). Nisam jos kupio mobitel bas iz razloga sto nisam bio upucen u mogucnosti instaliranja tibije.

    Sto se tice zainteresovanosti ja sam zainteresovan i jos neki prijatelji. Sad dali jos ima ljudi i dali bi to upalilo neznam reci. Nezelim te gnjaviti da portiras sem ako ti nisi voljan da uradis tako nesto. Bio bi ti zahvalan da me obavjestis u vezi portiranja..

    Ali ako bi intel usavrsio onaj svoj Atom procesor da se koristi u mobitelima kao sto se prica onda bi se moglo instalirati ili portirati tibiju mnogo jednostavnije ? (ako sam shvatio pravo 🙂 )

    Igras tibiju, prestao ili ti zanimmljiva bila zbog programiranja?

    Hvala ti puno 🙂

    Reply
  5. budalastina

    Jos mi pade jedna stvar na pamet.. Vidio sam da tibiju programiraju da bude i u "Flash" verziji. Posto rade "Flash" za mobitel i treba da izadje uskoro dali to znaci da bi onda i tibija radila na telefonu kroz "Flash"? Mislim verzija 10.1 od "Flash" da ce biti..

    Reply
  6. Ivan Vučica

    > Znaci da je to ogroman posao i da ni nepomisljam o
    > tome. Sem ako nije na toj nokiji.. Nadam se da ce
    > onda izaci neka ljepsa nokija ove godine.

    Samu Tibiju neces vidjeti nigdje gdje je Cipsoft ne porta 🙂

    Fora je u tom da moze biti za Windows Mobile ili za n810. Za WM sam vec probao, ali sam WM je retardiran kao OS. n810 je Linux, i mozda se dogodi port. Samo treba cross compilerom rekompajlirati kod, mozda malo doraditi i to je to.
    iPhone se nece dogoditi jer treba platiti za submission Appleu, a osim toga odbit ce zbog copyright violationa na Tibijinu grafiku. Realistican je port na onu platformu gdje korisnik sam moze skopirati grafiku, sto znaci da je dovoljno otvorena da moze covjek bilo sto napraviti sam.

    > Svar je da imam zelju da kupim telefon koji
    > moze tibiju da vuce da bi mogao trenirati (da
    > nemoram kupovati pa vuci onaj mali komp).

    Takvo sto ne postoji, dakle ostaje ti samo "mali komp" (bilo eeePC ili neki drugi netbook) 🙂

    > Nezelim te gnjaviti da portiras sem ako ti
    > nisi voljan da uradis tako nesto. Bio bi ti
    > zahvalan da me obavjestis u vezi portiranja..

    Vjerujem da ce takvo sto biti objavljeno na ovom blogu, pa se mozes subscribeati preko RSSa (znaci u Google Readeru ili slicno), ili putem mejla — upravo sam dodao widget u meni, pa ga mozes iskoristiti. Svakako se necu sjetiti javiti ti 😀

    > Ali ako bi intel usavrsio onaj svoj Atom
    > procesor da se koristi u mobitelima kao
    > sto se prica onda bi se moglo instalirati
    > ili portirati tibiju mnogo jednostavnije ?
    > (ako sam shvatio pravo 🙂 )

    Ako je Atom x86 i ako instaliras Windowse (regularne za desktope) onda bi normalno radilo. U drugim slucajevima ne — Tibia ne bi radila, a YATC samo ako mogu doci do te platforme. Uistinu, cijela stvar vise ovisi o OSu nego o procesoru.

    > Igras tibiju, prestao ili ti zanimmljiva
    > bila zbog programiranja?

    Igrao sam vrlo rijetko dok sam igrao, dosao do lvl17 najvise, prevec puta su me PKali, pa sam reko "zahljebi, ne treba meni ovo" i odustao.

    > Vidio sam da tibiju programiraju da bude i u
    > "Flash" verziji. Posto rade "Flash" za mobitel i
    > treba da izadje uskoro dali to znaci da bi onda
    > i tibija radila na telefonu kroz "Flash"?

    Uf, to 🙂
    Uistinu se divim covjeku koji u Cipsoftu radi na tom projektu, jadan covjek. Flash je katastrofa za programiranje. Ali jedno ti mogu reci: mobiteli nemaju bas Flash, a ako imaju, to ce ti ici tako sporo da neces htjet ista s time raditi. Posebice ne igrat Tibiju — to ce umirat.

    Inace sve gdje spominjem YATC…
    pazi, jedan disclaimer.

    "Sluzbeni razvijateljski tim Yet Another Tibia Clienta ne podrzava spajanje na servere Tibia, koje odrzava Cipsoft GmbH. Takvo spajanje protivi se pravilima, i rezultiralo je privremenim deaktivacijama accounta. Smatrajte se upozorenima."

    Naime, bio sam bannan, a i 2005. sam razmijenio mailove s Cipsoftovim supportom za svoj stari klijent gdje sam dobio informaciju da makar je to klijent kojim ne mozes cheatati, da to oni ne podrzavaju jer spada u skupinu third party softvera.
    Bananje je inace bilo automatsko jer nam se protokol nije dovoljno poklopio, pa je bilo zamjetno 🙂

    Reply
  7. budalastina

    Da, nisam ni ja nasao ni jedan mobitel sa "flash" za sad, ali se radi na flashu za mob.. Treba mi samo za treniranje dok sam na poslu ili negdje di nemam eeePC. Imao sam jedan mali pc ali sam prodao posto mi tad nije trebao,a sad neki stari jeftino nevidim nigdje.

    Sad znam barem kakve su mi opcije u vezi tibije. Mobitel sa flashom cu i tako kupiti, pa ako sta bude od toga projekta sto CiP radi na njemu testirat cu pa cu ti javiti. Sto se tice YACT, blog ti je stvarno dobar i vidim da imas znanje pa cu te staviti u bookmark i posjetit ponekad i snimiti dokle si dosao sa projektom.

    Ima samo posljednje pitanje za tebe. Obecavam necute onda dugo gnjaviti :). Prije je postojao jedan program koji je otvarao slike na tibiji pa se se mogle slicice mijenjati. Naprimjer nesvidja mi se neka grafika od "Armor" ja otvorim taj programcic, on izbaci sve slike, ja zamijenim i u igri bude ta nova grafika oklopa. Dali postoji sta tako da se uradi sad? Vidim da mnogi pitaju za to, a niko nezna.. A stari programcic neradi. Vjerovatno poljaci znaju, al ti skuzi poljski sad hehe… Znas li kako bi se taj problemmogao srediti?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

What is 11 + 6 ?
Please leave these two fields as-is:
IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.